İstanbul Aile Danışmanlık Merkezi
Randevu : 0533 373 81 23

  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/psikolojikdanismanlar
  • https://www.twitter.com/pedagoglar
Bireysel Terapi
Depresyon, Stres, Sosyal Fobiler ve korkular, Panik Atak, Takıntı Bozuklukları, Travma, Öfke Kontrolü, Sınav Kaygısı, Yeme bozuklukları, Uyku bozuklukları gibi.
Evlilik Terapisi
Evlilik Eğitimi, Fölrt Dönemi, Eş Seçimi, Nişanlılık Dönemi, Karakter Testi, Gebelik Dönemi Problemleri gibi konularda profesyonel eğitim alabilirsiniz.
İlişki Koçu
Evlilik sorunları, Aile içi problem çözme, Kıskançlık, Eşler arası uyum sorunları, Eşler arası cinsel problemler, Aldatma, Boşanma ve boşanma sonrası gibi konularda profesyonel yardım alabilirsiniz.
Aile Terapisi
Evlilik sorunları, Anne-Baba tutumları, Aile içi problem çözme, Kıskançlık, Eşler arası uyum sorunları, Eşler arası cinsel problemler, Aldatma, Boşanma ve boşanma sonrası gibi konularda profesyonel yardım alabilirsiniz.
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam48
Toplam Ziyaret130699
Köşe Yazıları
Aile ve Çift Danışmanı Psikolog Atakan Şahin 05057675885
- Mutlu Evliliğin Sırları Nelerdir -

Assoc Prof Dr Ekrem Çulfa 0532 158 58 85
👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurab

Bireysel Aile Psikolog Fulya Beyribey +90 (546) 932 46 24
ÇOCUK VE ERGENLERDE OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

Dr. Mehmet A. Eroğlu Yaşam-Eğitim Koçu 0544 7243650
İkigai

evlilik cinsel terapist nesrin örek 05057675885
Cinsel isteksizlik nasıl ele alınmalı ve tedavi edilmelir?

Filiz Gülgör
HER ÜZÜNTÜ DEPRESYON DEĞİLDİR

istanbul Aile Evlilik Çift Danismanı 0532 158 35 55
Aldatmada öncelikle esas suçluyu bulmak oldukça önemli

İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Zararları ve Nasıl Önlenir?

Kişisel gelişim testleri 0505 767 5885
- Başkalarıyla Yaşayabilme Testi -

Psikolog Barış Yılmaz
- ANLAŞILMAK İSTEYEN KADIN NE YAPMALI –

Psikolog Buse Yeğin
YEME BOZUKLUĞU NEDİR?

Psikolog Pedagog Aile ve Çift terapisi
Dr. Psk. Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem ÇULFA hakkında yazılan yorum, tavsiye, öneri ve faydalar

Psikolog Sinem Sayışman 05333738123
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUK TESTİ

Sevda Diyarı Şiir Terapisi
Çocuk olmak ne güzeldi ….

Sosyolog Merve Ege tel 0505 767 5885
İntihar

Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS 05057675885
Kendi Varlığını Duyurma Haykırışı: Saldırganlık ve Kızgınlık

uzman klinik psikolog sabiha ışık 05333738123
Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Yaşam koçu ve psikolog ayşimçulfa
Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları İle ilgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar?

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Site Haritası
Takvim
Aidat Borcu Sorgulama

Bize 0533 373 81 23 ten ulaşabilirsiniz Aramanızı tavsiye ediyorum. 

İstanbul'un 39 ilçesi hakkında öğrenmek istediğinzi her şey burada: Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu Aile Evlilik Çift Terapisti Danışmanı Psikoloğu Pedagogu burada var.

www.istanbulailedanismamerkezi.net

İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
yukselkoksal10@gmail.com
Bir Psikologun Yazdığı Mektuptan İlişkiler Üzerine 16 Kıymetli Tavsiye
21/03/2019

 

Psikolog Gerald Rogers zor bir boşanma geçirdikten sonra Facebook arkadaşları ve takipçileri için bir açık mektup yazmış. Rogers, sonra da bu mektubu: “Herkes tarafından çok sevilen bir kadını, neredeyse 16 yıldır süren bir evlilikten sonra kaybetmiş biri olarak, size bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.” sözleriyle paylaşmış. Gerçekten söylediği her söz çok etkileyici.

Biz mektubu buraya bırakıyoruz. Kim bilir, bu cümleler; belki de bir ilişkiyi kurtarır.

1. Flört etmekten asla vazgeçmeyin

Karşınızdaki insan size ait değil ve siz de onun sahibi değilsiniz. Sizinle evlenmesi için ona bunu sorduğunuzda, onun kalbinin sahibi olmak ve bunu korumak için; istediği insan olmaya söz vermiş oluyorsunuz. Kalp, emanet edilecek en önemli, en kutsal hazineyken; o sizi seçti. Bu yüzden aşkınızda asla tembel olmayın.

2. Kendi kalbinizi koruyun

Onun kalbinin koruyucusu olmaya kararlı olduğunuz gibi, aynı uyanıklıkla kendi kalbinizi de koruyun. Kendinizi tam anlamıyla sevin, dünyayı da öyle. Ama onun sizin hayatında özel bir yeri olduğunu ve oraya o hariç kimsenin girmemesi gerektiğini unutmayın.

3. Ona aşık olun, sonra bir daha aşık olun

Sürekli değişeceksiniz, onunla birlikte olduğunuz süre boyunca aynı insan olarak kalmanız mümkün değil. Hatta bir kaç sene sonra ikiniz de aynı insan olmayacaksınız. Değişim kapınızda; ikinizin de her gün birbirinizi yeniden seçmeniz için nedenleriniz olmalı. Ama unuımayın; o daima sizinle kalmak zorunda değil. Eğer onun kalbine dikkat etmezseniz, kalbinin mührünü bir başkasına verebilir ve bunu geri almanız bir daha mümkün olmayabilir. Bu yüzden onun aşkını kazanmak için, her zaman mücadele edin.

4. Onun her zaman iyi taraflarını görün

Sadece onu neden sevdiğinize odaklanın. Odaklandıkça sevginiz de büyüyecektir. Eğer hatalara odaklanırsanız, gördüğünüz her şey, size hata yapmak için bir neden olacaktır. Aşkınıza odaklanmanız, size tam anlamıyla yardımcı olmaz elbette ama en azından bu sayede, aşkınızla, birçok sorunu aşabilirsiniz.

5. Onu değiştirmek veya yanlışlarını düzeltmek sizin işiniz değil

Sizin işiniz sadece onu sevmek. Hem de değiştirmeye çalışmadan. Eğer bir gün değişirse, bu değişim asla sizin isteğinizle ilgili olmasın.

6. Kendi duygularınızın sorumluluğunu alın

Hayatınızdaki insanın işi, sizi “mutlu biri” haline getirmek değil; dolayısıyla “mutsuz biri” de yapamaz. Kendi mutluluğunuzu, kendiniz bulmak zorundasınız. Böyle olduğu zaman, ilişkiniz de zaten mutlu bir ilişki olacaktır.

7. Kızdığınızda onu suçlamayın

O sadece bir neden ve sizin içinizde bir duygunun harekete geçmesine sebep oldu. Duygularsa tamamen size ait, yani hepsi sizin sorumluluğunuzda. Hissettiklerinizi irdelemek için kendinize zaman tanıyın ve tüm soruları kendinize sorun. Bu insan size iyi geliyor, unutmayın.

 

8. Onun söylediklerini değil, sözlerinin arkasındaki duyguları dinleyin

O mutsuz ya da üzgün olduğunda, bunu değiştirmek sizin işiniz değil. Ama bunu bilmek ve onu kaldırmak sizin işiniz. Onu duyduğunuzu ve sizin için ne kadar değerli olduğunu bilmesini sağlayın. Uzaklaşmak istiyorsa bile ona “Kaçma benden” diyebilirsiniz. En azından sizin burada olduğunuzu ve hiçbir yere gitmediğinizi; yanınızdayken güçlü görünmek zorunda olmadığını söyleyebilirsiniz. Bu şekilde size güvenecek ve kalbini açacaktır.

9. Onu güldürün

Gerekirse aptal olun; kendinizi fazla ciddiye almayın. Bol bol gülün ve onu güldürün. Gülmek, her şeyi kolaylaştırır.

10. Ona sadece zamanınızı değil, ruhunuzu ve dikkatinizi de verin

Onunla olduğunuzda zihninizdekileri tamamen silmek için ne gerekiyorsa yapın. Sizin en önemli hastalığınız da, en iyi tedavi biçiminizde o, unutmayın.

11. Aptal olmayın

Ve bir aptal gibi gözükmekten korkmayın. Tabii ki hata yapacaksınız ve genelde bunun nedeni de o olacak. Yine de çok büyük hatalar yapmamaya ve hatalarınızdan ders almaya çalışın. Siz mükemmel değilsiniz ama çok aptal olmayı denemek zorunda da değilsiniz.

12. Savunmasız olun

Her zaman yanyana olmak zorunda değilsiniz. Ama her zaman, korkularınızı ve duygularınızı paylaşmak konusunda istekli ve hatalarınızı kabul etmek konusunda da hızlı olun.

13. Açık olun

Eğer aranızda güven varsa, onunla her şeyinizi paylaşmak istemeniz gerekir. Özellikle de paylaşmak istemediğiniz şeyleri. Bunu yapmak gerçekten cesaret ister, çünkü siz ona tamamen kalbinizi açtığınızda ve o gerçek sizle karşılaştığında; onun sizde ne bulacağını bilemezsiniz. Cesaret, her şeyinizle sizi sevmesi için ona izin vermekte. Ama denerseniz, karanlık yönleriniz size ışık olabilir. Bu yüzden maskenizi çıkarın. Eğer onunlayken maske takmak zorunda hissediyorsanız ve her zaman mükemmel gözükürseniz, aşkın ne olduğunu asla tam olarak öğrenemezsiniz.

14. Birlikte büyümekten asla vazgeçmeyin

Durgun su, mikrop biriktirir; ancak akan su her zaman tazeler ve ferahlatır. Ya da yıllarca spor yapıp kaslarınızı çalıştırsanız bile, bıraktığınız anda bedeniniz ilk günden daha kötü olur. İlişkiler de tıpkı bunun gibidir; ilişkiniz üzerine düşünmeyi asla bırakmamanız gerekir. Bu yüzden birlikte düşünüp ortak hedeflerinizi ve hayallerinizi bulun.

15. Hemen affedin

Affedici olun ve geçmiş yerine geleceğe odaklanın. Geçmişinizin sizi rehin almasına izin vermeyin. Affetmek, özgürlüktür. Bu yüzden her zaman sevgiyi seçin.

16. Her zaman aşkı seçin

Son olarak ihtiyacınız olan tek şey bu. Tüm bu ülkeleri prensip haline getirirseniz; ortada ilişkinizi tehdit edecek hiçbir şey kalmayacaktır.

 



563 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Zararları ve Nasıl Önlenir? - 30/06/2019
Teknoloji Bağımlılığı telefon, bilgisayar, akıllı cihazlar ve oyun konsolları gibi dijital aygıtların, aşırı ve kontrolsüz kullanımı sonucunda ortaya çıkan bir bağımlılık çeşididir.
BERTRAND RUSSELL’IN ‘MUTLU OLMA SANATI’ İSİMLİ KİTABINDAN ÇIKARILACAK 6 DERS - 04/04/2019
arihin en büyük filozoflarından Bertrand Russell’ın aykırı kitaplarından ‘Mutlu Olma Sanatı’, ufkunuzu geliştirip bakış açınızı değiştirecek yaklaşımlar sergiliyor.
ANNELİK VE CİNSELLİK İKİLEMİNDE YANLIŞ BİLİNEN KONULAR - 31/03/2019
GEBELİK VE CİNSEL YAŞAM
CİNSELLİK KADINLARIN ANLAM DÜNYALARINDA FARKLI BİR KÖŞEYE OTURUR - 29/03/2019
Modern toplumlarda kadınlar için cinselliğin anlamı da farklıdır.
Çocuklara Empatiyi Yapabilmeyi Nasıl Öğretebiliriz? - 23/03/2019
“Empati başka bir insanın bakış açısından bakmanın çok daha ötesine geçiyor”
Çocuklarda ki Sosyal Fobi Nedir? Belirtileri ve Kurtulma Yolları Nelerdir? - 15/03/2019
İnsanın yaşamını olumsuz yönde etkileyen sosyal fobi nedir?
ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ VE KURTULMA ÖNERİLERİ - 08/03/2019
Toplumda çok fazla önemsenmiyor ama özgüven eksikliği çocuk yaşlarda başlayıp yetişkin dönemde; depresyon ve sosyal fobi gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor.
BİLİNÇALTI NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR ? BİLİNÇALTIMIZI PROGRAMLAYARAK YAPABİLECEĞİMİZ İNANILMAZ ŞEYLERİ - 28/02/2019
Bilinçaltı Nedir?
Pedagojide güvenli bağlanma nedir? - 22/02/2019
Çocukların kimliklerini oluşturabilmesi, benliklerini tanıyabilmesi ve karakterini zarara uğratacak tehlikelerden korunabilmesi için en önemli yapı güvenli bağlanma köprüsüdür.
 Devamı