İstanbul Aile Danışmanlık Merkezi
Randevu : 0533 373 81 23

  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/psikolojikdanismanlar
  • https://www.twitter.com/pedagoglar
Bireysel Terapi
Depresyon, Stres, Sosyal Fobiler ve korkular, Panik Atak, Takıntı Bozuklukları, Travma, Öfke Kontrolü, Sınav Kaygısı, Yeme bozuklukları, Uyku bozuklukları gibi.
Evlilik Terapisi
Evlilik Eğitimi, Fölrt Dönemi, Eş Seçimi, Nişanlılık Dönemi, Karakter Testi, Gebelik Dönemi Problemleri gibi konularda profesyonel eğitim alabilirsiniz.
İlişki Koçu
Evlilik sorunları, Aile içi problem çözme, Kıskançlık, Eşler arası uyum sorunları, Eşler arası cinsel problemler, Aldatma, Boşanma ve boşanma sonrası gibi konularda profesyonel yardım alabilirsiniz.
Aile Terapisi
Evlilik sorunları, Anne-Baba tutumları, Aile içi problem çözme, Kıskançlık, Eşler arası uyum sorunları, Eşler arası cinsel problemler, Aldatma, Boşanma ve boşanma sonrası gibi konularda profesyonel yardım alabilirsiniz.
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam17
Toplam Ziyaret132075
Köşe Yazıları
Aile ve Çift Danışmanı Psikolog Atakan Şahin 05057675885
- Mutlu Evliliğin Sırları Nelerdir -

Assoc Prof Dr Ekrem Çulfa 0532 158 58 85
👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurab

Bireysel Aile Psikolog Fulya Beyribey +90 (546) 932 46 24
ÇOCUK VE ERGENLERDE OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

Dr. Mehmet A. Eroğlu Yaşam-Eğitim Koçu 0544 7243650
İkigai

evlilik cinsel terapist nesrin örek 05057675885
Cinsel isteksizlik nasıl ele alınmalı ve tedavi edilmelir?

Filiz Gülgör
HER ÜZÜNTÜ DEPRESYON DEĞİLDİR

istanbul Aile Evlilik Çift Danismanı 0532 158 35 55
Aldatmada öncelikle esas suçluyu bulmak oldukça önemli

İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Zararları ve Nasıl Önlenir?

Kişisel gelişim testleri 0505 767 5885
- Başkalarıyla Yaşayabilme Testi -

Psikolog Barış Yılmaz
- ANLAŞILMAK İSTEYEN KADIN NE YAPMALI –

Psikolog Buse Yeğin
YEME BOZUKLUĞU NEDİR?

Psikolog Pedagog Aile ve Çift terapisi
Dr. Psk. Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem ÇULFA hakkında yazılan yorum, tavsiye, öneri ve faydalar

Psikolog Sinem Sayışman 05333738123
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUK TESTİ

Sevda Diyarı Şiir Terapisi
Çocuk olmak ne güzeldi ….

Sosyolog Merve Ege tel 0505 767 5885
İntihar

Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS 05057675885
Kendi Varlığını Duyurma Haykırışı: Saldırganlık ve Kızgınlık

uzman klinik psikolog sabiha ışık 05333738123
Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Yaşam koçu ve psikolog ayşimçulfa
Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları İle ilgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar?

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Site Haritası
Takvim
Aidat Borcu Sorgulama

Bize 0533 373 81 23 ten ulaşabilirsiniz Aramanızı tavsiye ediyorum. 

İstanbul'un 39 ilçesi hakkında öğrenmek istediğinzi her şey burada: Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu Aile Evlilik Çift Terapisti Danışmanı Psikoloğu Pedagogu burada var.

www.istanbulailedanismamerkezi.net

İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
yukselkoksal10@gmail.com
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE SINAVLARDA BAŞARILI OLMA BECERİLERİ
10/11/2018

 

Ailelerin en çok dert yandıkları bir konu hakkında yazmak istiyorum bu gün.

Çocukların eğitim hayatında başarılı olabilmesinin ilk şartı olan Verimli Ders Çalışma Becerileri nelerdir?

Çocuklarımıza öğretmenler ve aileler devamlı ders çalışmasını söylerken, nasıl ders çalışması konusunda gereken bilgiyi nedense vermezler.

Amerikan Heritage Çocuk Sözlüğü’ne göre; Ders çalışmak bir şeyi öğrenme faaliyeti ya da sürecidir.

Büyükler çocuğa devamlı ders çalışması gerektiğini söylerken, tarihi, matematiği, edebiyatı ve ya fen dersini nasıl öğrenmesi konusunda gereken bilgiyi yeterince veriyorlar mı? Çocuğa bir ödev verildiğinde ve ya sınavlara hazırlanma aşamasında, çocuk nasıl öğrenmesi ve ne yapması gerektiğini yeterince biliyor mu?

Bu yazının amacı, öğrenci koçluğunda öğrencilerimiz ile de uyguladığımız bazı bilgileri sizlerle paylaşmak.

Öncelikle verimli bir şekilde ders çalışmak için uygun bir ortam seçilmelidir. Uygun ortam, televizyon, tablet, telefon gibi uyarıcıların bulunmadığı bir oda seçilmelidir. Bu çocuğun odasında ki çalışma masası olabileceği gibi eğer fiziki şartlar el vermiyorsa, sessiz bir köşede ki masa seçilebilir. Çocuğa bunun için portatif bir masa alınabilir.

Ders esnasında dikkat dağıtıcı bir şey odada bulunmamalıdır. Televizyon karşısında, yerde yatarak çocuk o gün ki ödevlerini yapmamalıdır. Mümkünse müzik dinlememelidir. Varsa kardeşler yanında olmamalıdır.

Çocuklara ve ergenlere koçluk yaparken en çok dikkatimi çeken durum, öğrencilerin dersi derste dinleme ve not tutma alışkanlıklarının olmaması. Dersi derste dinlemek, öğrenmenin ilk adımıdır. Ve bu esnada notlar tutmak ve sonrasında evde bu notlar üzerinden konuyu pekiştirecek diğer kaynaklardan çalışmak çok önemlidir. Ve çalışma bitiminde, öğrenmenin ne kadar gerçekleştiğini kontrol ettiği denemeler çözmek verimli bir ders çalışmanın olmazsa olmazlarındandır.

Öğrenciler derste çeşitli nedenlerle dinleyemedikleri şikayetini de benimle paylaşıyorlar. Sınıfta ki disiplinin sağlanamadığı ve konuşmalar ile dikkatlerinin dağıldığından yakınıyorlar. Kendi zamanımda ki öğrenciliğimi ve öğretmen tutumlarını düşününce, sınıflarda ki şuan yaşanan bu durum beni çok şaşırtıyor. Fen lisesi gibi okullarda okuyan öğrencilerimde bu disiplinsiz davranışları duymasam da, düz liselerden bu şikayetler çokça geliyor. Bu durum, zaten çok başarılı olamayan öğrencilerin de bahanesi haline gelebiliyor. Ben bu konuya koçluk yaparken, bu mevcut şartlarda nasıl daha iyi dersi dinlersin sorusunu genç ile birlikte cevaplamaya çalışıyorum.

Sevgili öğrenciler;

Öncelikle niyetiniz tahtada dersi anlatan öğretmeni dinlemek olsun. Ve hangi dersin hangi konusunu işleyeceğinizi öncelikle kendinize bir tekrar edin ve dikkatinizi derse odaklayın. O an sınıfta sadece siz ve öğretmen varmışçasına konsantre olun. Bu esnada not tutmak dikkatinizi aktif tutmanıza yardım edecektir.

Not tutmak, pek çok öğrencinin ilkokul üçüncü sınıftan sonra öğrenmesi ve uygulaması gereken bir teknik. Not tutmak için ders kitabınızın boş kısımlarını kullanabileceğiniz gibi, ayrıca bir defteri de bu iş için kullanabilirsiniz.

Öncelikle öğretmeninizi dikkatlice dinleyiniz. Ağzından her çıkanı yazmak zorunda değilsiniz. Zaten bu mümkün olmayacaktır. Önemli bir bilgi duyduğunda bunu yaz. Basit cümleler kur ve kısaltmaları kullan. Her konu bir paragraf ile ayrılsın. Farklı renkli kalemler de kullanarak bilgileri ayrıma gidebilirsin.

Ayrıntılı bilgileri ve örnekleri yaz çünkü sınavlarda soru olarak karşına çıkabilir. Bu bilgilere kendince yıldızlama sistemi ver. Hatırlamanı kolaylaştıracaktır. Hızlı yazmak konusunda kendini geliştir. Kaçırdığın bir yer olduğunda soru sormaktan çekinme.

Gelelim bu derste tuttuğun notlar ile derse nasıl çalışacaksın. Sana bu konuda 3 T kuralını öğretmek istiyorum.

Nedir 3 T Kuralı; Tekrar Oku – Tekrar Yaz – Takviye Et

Evet çalışmaya başlıyoruz. Birlikte çalışabileceğin bir arkadaşın varsa öncelikle aldığınız bu notları yüksek sesle okuyarak birbirinize tekrar edebilirsiniz. Tek başına çalışıyorsan sesli okuyarak, hafızana sesli olarak ta kaydedebilirsin.

İkinci adım, derste aceleyle yazdığın bu notları tekrar yazarak temize geçmeyi dene. Anlam olarak hatalı yazdığın yerler varsa, bilgin tazeyken bunu düzeltme şansın olur.

Bu işlemin hemen devamında takviye etmek işlemine geçebilirsin. Konu başlıklarını, kitapta ki önemli bilgileri, formülleri, tarihleri de kullanarak konunun bir özetini çıkartabilirsin. Bunu yaparken, fosforlu ve renkli kalemleri, dikkat çekici şekilleri eklemeyi unutma.

Bu özetleme işlemi sona erince kendini kontrol etmeyi ihmal etme. Ek kaynaklardan veya konu sonunda yer alan testleri çözebilirsin. Çalıştığın dersin ve konunun zorluğuna göre konu anlatımlı başka bir kaynaktan çalışabilir ve ya internetin bu konuda ki nimetlerinden faydalanabilirsin. Bu konuda ki ders anlatımı yapan sitelere başvurabilirsin.

Bu yazıda dersi derste dinlemen ve not tutup evde tekrar çalışman konusundan biraz bahsettim. İlave etmek istediğim bir konu da şu. Planlı ve programlı çalışman seni muhakkak başarıya ulaştıracaktır. Ek kaynakların, izlemek için indirdiğin ders konuların hazır olsun. Sınav öncesi bir gece çok çalışmak değil, her gün düzenli ve sürekli çalışmak seni başarıya ulaştıracak olandır.

Sevgili anne babalar, ders çalışmak öğrencilerin işi olduğu için, bu konuda ki her şeyi  biliyor olmaları gerektiğini düşünmeniz çok normal. Bununla birlikte çocuklar öğrenmeyi öğrenemeden okullardan mezun olabilmekteler. Nasıl ve neden çalışması gerektiğini bilen bir öğrenci emin olun çalışacaktır. Sabırlı ve tutarlı bir tavır ile onlara ders çalışmayı ve öğrenmeyi öğretmeliyiz. Çocuğun sahip olduğu özellikler, çalışılacak ders, çocuğun bulunduğu yaş hepsi göz önünde bulundurulmalıdır. Bu konuda eksik kaldığınızı düşündüğünüz durumlarda, bir koçluk desteği alarak gençlerimize destek olabilirsiniz.

Sevgilerimle       18/10/2018     İstanbul

Yüksel Köksal

Öğrenci ve Yaşam koçu & Aile danışmanı

05354336620

kuantumkoc@hotmail.com

http://www.istanbulyasamkocluk.com/

 



534 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Zararları ve Nasıl Önlenir? - 30/06/2019
Teknoloji Bağımlılığı telefon, bilgisayar, akıllı cihazlar ve oyun konsolları gibi dijital aygıtların, aşırı ve kontrolsüz kullanımı sonucunda ortaya çıkan bir bağımlılık çeşididir.
BERTRAND RUSSELL’IN ‘MUTLU OLMA SANATI’ İSİMLİ KİTABINDAN ÇIKARILACAK 6 DERS - 04/04/2019
arihin en büyük filozoflarından Bertrand Russell’ın aykırı kitaplarından ‘Mutlu Olma Sanatı’, ufkunuzu geliştirip bakış açınızı değiştirecek yaklaşımlar sergiliyor.
ANNELİK VE CİNSELLİK İKİLEMİNDE YANLIŞ BİLİNEN KONULAR - 31/03/2019
GEBELİK VE CİNSEL YAŞAM
CİNSELLİK KADINLARIN ANLAM DÜNYALARINDA FARKLI BİR KÖŞEYE OTURUR - 29/03/2019
Modern toplumlarda kadınlar için cinselliğin anlamı da farklıdır.
Çocuklara Empatiyi Yapabilmeyi Nasıl Öğretebiliriz? - 23/03/2019
“Empati başka bir insanın bakış açısından bakmanın çok daha ötesine geçiyor”
Bir Psikologun Yazdığı Mektuptan İlişkiler Üzerine 16 Kıymetli Tavsiye - 21/03/2019
Psikolog Gerald Rogers zor bir boşanma geçirdikten sonra Facebook arkadaşları ve takipçileri için bir açık mektup yazmış.
Çocuklarda ki Sosyal Fobi Nedir? Belirtileri ve Kurtulma Yolları Nelerdir? - 15/03/2019
İnsanın yaşamını olumsuz yönde etkileyen sosyal fobi nedir?
ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ VE KURTULMA ÖNERİLERİ - 08/03/2019
Toplumda çok fazla önemsenmiyor ama özgüven eksikliği çocuk yaşlarda başlayıp yetişkin dönemde; depresyon ve sosyal fobi gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor.
BİLİNÇALTI NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR ? BİLİNÇALTIMIZI PROGRAMLAYARAK YAPABİLECEĞİMİZ İNANILMAZ ŞEYLERİ - 28/02/2019
Bilinçaltı Nedir?
 Devamı